Növelje tetőjének teljesítményét
takarítson meg akár több ezer forintot évente tetőszigeteléssel!
Kérjen most ajánlatot tetőszigetelő cégünktől!

Az épületek tetőszerkezetének megfelelő szigetelése rendkívül fontos, hogy megvédje az épületet az időjárás viszontagságaitól, valamint megakadályozza a hőveszteséget. A PVC tetőszigetelés egyik leggyakrabban alkalmazott módszer, amely számos előnnyel és néhány hátránnyal rendelkezik.

Előnyök:

 • Tartósság: A PVC tetőszigetelés hosszú élettartamú, és kiváló ellenálló képességgel rendelkezik a napsugárzás, az eső és a hó okozta káros hatásokkal szemben.

 • Könnyen telepíthető: A PVC tetőszigetelés könnyen és gyorsan telepíthető, és nem igényel nagy munkaerőt, vagy nagyobb eszközparkot.

 • Jó hőszigetelés: A PVC tetőszigetelés magas hőszigetelő képességgel rendelkezik, így csökkenti a fűtési és hűtési költségeket.

 • Környezetbarát: A PVC tetőszigetelés környezetbarát anyagokból készül, és lehetőség van a lebomló adalékok hozzáadására, ami azt jelenti, hogy nem károsítja a környezetet.

Hátrányok:

 • Magas ár: A PVC tetőszigetelés ára magasabb lehet, mint más tetőszigetelési lehetőségek, de hosszú távon a tartóssága és a megtakarítások miatt megéri a befektetést.

 • Lángállóság: Bár a PVC tetőszigetelés ellenálló a káros hatásokkal szemben, nem rendelkezik nagyobb lángállósággal, így tűz esetén könnyen éghet.

 • Ütésállóság: A PVC tetőszigetelés könnyen sérülhet a szúrások, vágások vagy ütések hatására, ezért fontos, hogy az épület körüli tevékenységek során óvatosan járjunk el.

Összességében, a PVC tetőszigetelés megbízható és tartós lehetőség a tetők szigetelésére. Annak ellenére, hogy magasabb ára van és nem rendelkezik nagyobb lángállósággal, a hosszú élettartama és a kiváló hőszigetelő képessége miatt a legtöbb esetben a legjobb választás lehet. Ha megbízható tetőszigetelést keres.

PVC tetőszigetelés

A bitumenes tetőszigetelés egy nagyon elterjedt és hatékony megoldás a tetők szigetelésére. A bitumen, amely az alapanyagát képezi, egy olajszármazék, amelyet a tetőkre való felhordás után keményedésnek indul, és erős, tartós védelmet nyújt a tetőnek.

Azonban, mint minden más anyag esetében, a bitumenes tetőszigetelésnek is megvannak a maga előnyei és hátrányai. Az alábbiakban bemutatjuk ezeket.

Előnyök:

 • Hosszú élettartam: A bitumenes tetőszigetelésnek hosszú az élettartama. A megfelelően karbantartott tetőszigetelés akár 20-30 évig is megállhatja a helyét, ami egy hosszú távú, értékes befektetést jelent.

 • Olcsó: A bitumenes tetőszigetelés nagyon költséghatékony megoldás a tető szigetelésére. Az anyag ára alacsony, és az anyagból készült tetőszigetelés könnyen telepíthető, ami azt jelenti, hogy az általános költségek is alacsonyabbak.

 • Jó vízhatlanító képesség: A bitumenes tetőszigetelés nagyon jó vízhatlanító képességgel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy kiválóan megvédi a tetőt a nedvességtől és a csapadéktól.

Hátrányok:

 • Hőérzékenység: A bitumen hőérzékeny anyag, ami azt jelenti, hogy az időjárási körülményektől függően változhat a keménysége és az állaga. Ha az anyag túl meleg, akkor puha és rugalmas lesz, ami miatt könnyen sérülhet, ha a tetőn járkálunk. Ha az anyag túl hideg, akkor kemény és törékeny lesz, ami könnyen vezethet repedésekhez.

 • Nehezen javítható: Ha a bitumenes tetőszigetelés sérült, akkor azt általában nehéz javítani. Az anyag nagyon ragadós, és nehéz az új anyagot a régi felületre helyezni, így általában egy teljes szigetelési projektet kell elvégezni a javítás érdekében.

 • Nem környezetbarát: A bitumen egy olajszármazék, amelynek előállítása környezetszennyező folyamatokkal jár. Emiatt a bitumenes tetőszigetelés nem környezetbarát megoldás.

bitumenes szigeteles

Legutóbbi munkáink

Kérjen díjmentes árajánlatot!

Kérjen visszahívást!
Szakembereink rövid időn belül visszahívják Önt.
Az ország egész területén díjmentes a kiszállás és az állapotfelmérés.